A continuat să scrie poezii frumoase, optimiste, pline de credință, dar mie mi se frângea sufletul gândindu-mă la situația ei. După operație a început cel mai drastic tratament, care o slăbea cu fiecare tură. Copilașii cei mici așteptau în mașină, cu tatăl lor, pe mami de la tratament. Ea deja nu mai avea puterea de a se deplasa singură, degetele n-o mai ascultau, îi era rău în fiecare zi, slăbire foarte mult. Nu dormea, știam acest fapt întrucât posta poezie la două noaptea. Copilașii se certau care să se ghemuiască lângă ea. Au trecut și sărbătorile de iarna, Paștile, vara, eram aproape de ea, căci ea mă încuraja pe mine, fiind și eu bolnavă. A mai făcut încă trei operații, a scris, cum putea, poezii, mereu optimiste, pline de viață, religioase, toate ți se lipeau de suflet, căci veneau din sufletul pur și plin de speranță și dragoste. Mereu ne încuraja și chiar și-a propus să publice cărți. Dumnezeu prin bunătatea unor oameni, a ajutat-o, iar copilașii ei au văzut lumina zilei la bookfest.
Face tratament și controale peste controale, le dăruiește iubire copilașilor, dar lupta ei nu s-a terminat. Cu credință și suflet bun vrea să ajute. Din banii obținuți din vânzarea cărților vrea să doneze unei organizații de ajutorare a copiilor cu probleme. De aceea recomand cărțile ei: ZENITUL - UN NOU INCEPUT și CELESTINE - PRAF DE STELE.
Este o femeie pe care am avut ocazia să o cunosc, dar mai ales ce te impresionează este înțelepciunea și speranța. Reverență, Adina Florea!”
 
Recenzie carte
NumeRecenzieEvaluare
Adrian Florea

Nu stiu cum compun altii poezie, dar eu sunt surprins, de fiecare data, de usurinta cu care sotia mea asterne versuri...
Este doar talent?
Este har de la Dumnezeu?
Orice ar fi pot sa subliniez ca exista diferenta intre cele doua volume, unul dinainte de a fi diagnosticata cu cancer - cu poezii dedicate sufletului (Celestine) si cel de-al doilea - plin de optimism, ganduri pozitive, generate de lupta pentru supravietuire (Zenitul).
Iti multumesc ca ti-am fost alaturi in aceasta realizare a visului tau !

5
Zamfira Rotaru

Dintotdeauna cuvântul a fost lumină și Dumnezeire, sufletul și mintea îți strălucesc la propriu, atunci când te descoperi prin ceea ce poți crea. Pentru că ,,La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.". Iar tu Adina ești iubită de Dumnezeu, pentru că ți-a dăruit din plin acest ,,har" al cuvântului pus în vers. Omul lasă în urma lui frumosul cuvântului și al sufletului plin de iubire. Când iubești durerea ta dispare și devii o ,,lumină" pentru toți. Felicitări, din inimă!

 
Duma Mariana

O cunosc pe Adina prin prisma suferinței ei, pentru curajul de a lupta cu această boală necruțătoare, dar mai ales datorită, creațiilor ei de o mare mare frumusețe și sensibilitate. Am învățat de la ea cum să lupt, și eu, cu acest diagnostic dificil. Trece cu ușurință de la o tematică la alta, mângâidu-ne sufletele, dăruind totul din inimă.
Îi doresc sănătate și mult succes în tot ceea ce creează! Reverență pentru dragostea ei și sublimul poeziilor!

5
Mariana Croitoru Ilina

Candoare și iubire, credință și înțelepciune sunt concepte care definesc poeziile și proza, creații ale Adinei.
Din iubire nemărginită pentru copiii ei, Adina a vrăjit cuvântul să-i fie doinitor și povestitor, iar bucuria reușitei, mai ales în cazul poeziilor despre copii, i-a înălțat sufletul în iubire de viață.
Cu aceste trăiri înalte, întărită în credința în Dumnezeu, creațiile autoarei sunt pline de candoare, dar emană hotărâre în lupta pentru viață!
Cuvintele care înalță au călăuzit actul creației și înțelepciunea prețuirii vieții.
Pacea sufletului tău îți definește poezia.
Admirație, Adina, pentru ceea ce dăruiești!

 
Coman Claudiu Nicolae

Poezia poate fi scrisă doar de oameni cu un suflet curat și mare. Felicitări! Toată admirația mea!

 
  5
Valentin Rizea

Dumnezeu i-a dat o provocare că să o stimuleze să-și acceseze izvorul divin al talentului ei minunat, să poată să trezească în oameni divinitatea din ei, sa le încânte sufletele cu ecoul versurilor ei sublime, sa-i facă prezenți la perspectiva frumoasă a vieții!
Mulțumim Adina, suflet minunat ! Dumnezeu să te binecuvânteze cu darurile lui divine!

5
Duma Mariana

Când îl ști pe un om de mai mult timp,te aștepți să-l cunoști, dar când acesta dăruiește din inimă, nestemate literare simți cum crește admirația și prețuirea pentru acel om. Acesta este adevărul și în cazul Adinei Florea, căci versurile ei îți rămân în suflet pentru ai aduce alinare și lumină în ziua întunecată. Felicitări și mulțumiri pentru datul tău de suflet, pentru copiii sufletului tău!
Vă recomand două cărți minunate, un adevărat cadou pentru iubitorii de frumos!

5
Cosmin Donciu

Versurile denotă multă sendibilitate. Adina dă dovadă de mult talent, are har de la Dumnezeu. Multă sănătate!!!

5